Türkiye’de Farmakoekonomi Eğitimi


Eroğlu İ.

SAĞLIKTA DİJİTALLEŞMENİN DEĞERE KATKISI VE AFET YÖNETİMİ BOYUTU SEMPOZYUM VE UFUK TARAMA TOPLANTISI, İstanbul, Türkiye, 15 Mart 2023, sa.72, ss.26-27

  • Yayın Türü: Bildiri / Tam Metin Bildiri
  • Basıldığı Şehir: İstanbul
  • Basıldığı Ülke: Türkiye
  • Sayfa Sayıları: ss.26-27
  • İstanbul Medipol Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Eczacıların ilaç tedavisi ve ilişkili eczacılık hizmetlerinin yalnızca güvenli ve etkili değil, aynı zamanda ekonomik ve insani açılardan da gerçek değerinde olmasının sağlanmasında önemli bir rolü bulunmaktadır. Sağlığa bağlı yaşam kalitesinin artışı da ancak nitelikli sağlık hizmeti sunucuları aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir. Eczacılık uygulayıcıları ve yetkili merciler farmakoekonomik araştırma sonuçlarını terapötik karar verme sürecine dahil etmeye başladığında ve bu şekilde hasta sonuçları olumlu olarak etkilendiğinde bu disiplin eczacılık ders programında giderek daha önemli hâle gelecektir.

Pharmacists have an important role to play in ensuring that drug therapy and associated pharmaceutical services are not only safe and effective, but also of real value from an economic and humanitarian perspective. Improved health-related quality of life can only be realised through qualified health care providers. This discipline will become increasingly important in the pharmacy curriculum as pharmacy practitioners and competent authorities begin to incorporate the results of pharmacoeconomic research into therapeutic decision-making, thereby positively impacting patient outcomes.